2018 Rusya Dünya Kupası Almanya

2014 Dünya Kupası şampiyonu ve Fifa Dünya Sıralaması bir numarası Almanya Milli Takımı 2018 Rusya Dünya Kupasında F Grubunda yer alacak.  

2018 Rusya Dünya Kupası Almanya

Namı değer Panzerler, 4 Dünya Kupası, 3 Avrupa Şampiyonluğu ve 1 Konfederasyon kupası kazanan tam bir istikrar abidesi ve makine gibi işleyen bir takım. Başlarında ise takımı 2006 yılından beri çalıştıran Joachim Löw var.

2018 Dünya Kupasına Hazırlık Aşaması

2018 Dünya Kupası elemelerinde C grubunda Çek Cumhuriyeti, Norveç, Kuzey İrlanda gibi takımlarının yer aldığı grupta 10 maçta 10 galibiyet alarak harika bir performans ile 2018 Rusya Dünya Kupası bileti almaya hak kazandılar. Elemelerde 43 gol atarak da  en çok gol atan Avrupa takımı oldular. Onlar için tam manasıyla işleyen bir makine dememiz doğru olacaktır.

2018 Rusya Dünya Kupası Kadrosu

Kaleci: Manuel Neuer (Bayern Münih), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Paris Saint-Germain)

Defans: Jerome Boateng, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Niklas Süle (Bayern Münih), Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Jonas Hector (Köln), Antonio Rüdiger (Chelsea), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin)

Orta saha: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paris Saint-Germain), Leon Goretzka (Schalke 04), İlkay Gündoğan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Sebastian Rudy (Bayern Münih), Mesut Özil (Arsenal)

Forvet: Thomas Müller (Bayern Münih), Mario Gomez (Stuttgart), Marco Reus (Borussia Dortmund), Timo Werner (Leipzig)

Maç Takvimleri

17 Haziran (TSİ: 18.00): Almanya-Meksika
23 Haziran (TSİ: 21.00): Almanya – İsveç
27 Haziran (TSİ: 17.00): Almanya – Güney Kore

 

 

Tahmini ilk 11’leri

Kalede – Neuer

Defans (Soldan sağa) – Hector – Boateng – Hummels –  Kimmich

Orta Saha – Khedira – Kroos – Mesut Özil

Forvet – Draxler – Werner – Müller

Almanya Milli Takımı Oyun Anlayışı

Genel olarak Almanya Milli takımı sahaya özellikle hücum varyasyonlarında 4 -3-3 dizilişinde çıkıyorlar, maç içinde ise kanat oyuncularını kaçırmak içinse 4 – 2 – 3 – 1 şeklinde de dizile biliyorlar.

Şu konusunda da oldukça yetenekli olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Mesafe tanımaksızın topa iyi vurabilen oyuncuları var. Zayıf yönleri ise son maçlarda oldukça gol yediklerini gördük.

Genel Değerlendirme

Bana göre sakat oyuncuları olsa da karşımızda gerçekten üst düzey bir takım var ve her zaman olduğu gibi Dünya Şampiyonu unvanlarını korumak içi sahaya çıkacaklardır. Ancak Finale giden yolda onları oldukça kuvvetli rakipler bekliyor.