2018 Rusya Dünya Kupası Mısır

28 yıl sonra yeniden Dünya Kupasına katılan Mısır milli takımı 21. Fifa Dünya Kupasında ilk galibiyeti arıyor. Mısır Milli takımı turnuvada A Grubunda yer alacak.

2018 Rusya Dünya Kupası Mısır 

Üçüncü kez Dünya Kupasına katılmaya hazırlanan Mısır takımı Mohamed Salah liderliğinde turnuvada sürpriz yapmak istiyor. Afrika’nın açık ara en başarılı futbol takımı olan Mısır tam 7 kez Afrika Uluslar Kupasını müzesine götürdü. Takımın başında ise tüm Dünya’nın yakından tanıdığı Hector Cuper var.

2018 Dünya Kupasına Hazırlık Aşaması

Dünya Kupası eleme aşamasında E grubunda mücadele eden Mısır milli takımı 6 maçta 4 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle 13 puan topladı ve grubu lider bitirerek Dünya Kupası biletini cebine koydu.

2018 Rusya Dünya Kupası Kadrosu

Kaleciler: Essam al-Hadary (El-Taawoun), Mohamed al-Shennawy (El-Ehli Kahire), Sherif Ekramy (El-Ehli Kahire)

Savunma: Ahmed Fathi (El-Ehli Kahire), Saad Samir (El-Ehli Kahire), Ayman Ashraf (El-Ehli Kahire), Mahmoud Hamdy (Zamalek), Mohamed Abdel-Shafy (El-Fatih), Ahmed Hegazi (West Bromwich), Ali Gabr (West Bromwich), Ahmed Elmohamady (Aston Villa), Omar Gaber (Los Angeles)

Orta saha: Tarek Hamed (Zamalek), Mahmoud Abdel-Razık Shikabala (El-Raed), Abdallah Said (El-Ehli Cidde), Sam Morsy (Wigan Athletic), Mohamed Elneny (Arsenal), Mahmoud Kahraba (El-İttihad Cidde), Ramadan Sobhi (Stoke City), Trezeguet (Kasımpaşa), Amr Warda (Atromitos)

Forvet: Marwan Mohsen (El-Ehli Kahire), Muhammed Salah (Liverpool)

Maç takvimleri

15 Haziran (TSİ: 15.00): Mısır-Uruguay (Ekaterinburg Arena – Ekaterinburg)
19 Haziran (TSİ: 21.00): Rusya-Mısır (Saint Petersburg Stadı – Saint Petersburg)
25 Haziran (TSİ: 17.00): Suudi Arabistan-Mısır (Volgograd Arena – Volgograd)

Tahmini ilk 11’leri

Kalede –  El Shenawy

Defans (Soldan sağa) –Abdel Shafi – Hegazy – Gabr – Fathy

Orta Saha – Hames – Hamed– Elneny – Trezeguet –  Said

Forvet – Hasan – Salah

Mısır Milli Takımı Oyun Anlayışı

Kesinlikle Uzun toplarla hücuma çıkmayı seven bir takım Mısır Milli takımı. Uzun toplarla rakip kalaye gitmeyi tercih ediyorlar. Savunmada ise önde basarak rakiplerinin hata yapmasını bekliyorlar. Ayrıca Hücumda kanatları da aktif olarak kullandıklarını söyleyebiliriz.

Genel Değerlendirme

Bana göre 2018 Rusya Dünya Kupasında ilk galibiyetlerini alacaklar. Eğer gruptan çıkmak istiyorlar ise onlar açısından en önemli karşılaşma Rusya maçı olacaktır. Bende tüm futbol severler gibi onların performanslarını merakla bekliyorum.