2018 Rusya Dünya Kupası Rusya

Evet geldik ev sahibi Rusya takımına. Rusya Milli takımı Turnuvada Suudi Arabistan, Mısır ve Uruguay ile birlikte A grubunda yer alıyor. 

2018 Rusya Dünya Kupası Rusya

2018 Rusya Dünya Kupasının ev sahibi takımı olan, Rusya Milli takımı genellikle katıldığı uluslar arası turnuvalarda pek kendini gösteremedi. Anca Sovyetler Birliği zamanını ele alacak olursak. Ülke bazında 1960’da  Avrupa Şampiyonu , 1964 ve 1972’de final oynamışlardır. 1968 yılında ise turnuvada yarı finalde elenmişlerdi. Dünya Kupaları tarihinde ise 1966’da yarı final, 1958,1962 ve 1970’de çeyrek final oynamışlardır. Kendi evlerinde ve seyircilerinin önünde turnuvaya iz bırakmak isteyeceklerdir.

2018 Dünya Kupasına Hazırlık Aşaması

Biliyorsunuz Rusya ev sahibi olduğu için Dünya Kupası eleme maçları oynamadı. Son hazırlık maçında ise A Milli takımımız ile 1 – 1 berabere kaldılar. Onlar içinse bu süreçte en kötü haber sürekli birbiri ile oynamaya alışık olan savunmalarında Vasinkudrasyov ve Dzkikiya’nın geçirdiği sakatlıklar oldu. İkisi de turnuvada forma giyemeyecek.

2018 Rusya Dünya Kupası Kadrosu

Kaleci : Igor Akinfeev (CSKA Moskova), Andrey Lunev (Zenit), Vladimir Gabulov (Club Brugge)

Defans: Roman Neustadder (Fenerbahçe), Fedor Kudryashov (Rubin Kazan), Vladimir Granat (Rubin Kazan), Andrey Semenov (Akhmat Grozny), Ilya Kutepov (Spartak Moskova), Konstatin Rausch (Dinamo Moskova),Mario Fernandes (CSKA Moskova), Igor Smolnikov (Zenit)

Orta Saha: Daler Kuzyaev (Zenit), Aleksandr Golovin (CSKA Moskova), Alan Dzagoev (CSKA Moskova), Yuri Gazinskiy (Krasnodar), Aleksandr Erokhin (Zenit), Roman Zobnin (Spartak Moskova), Aleksandr Samedov (Spartak Moskova), Yuri Zhirkov (Zenit), Aleksey Miranchuk (Lokomotiv Moskova), Anton Miranchuk (Lokomotiv Moskova)

Forvet: Fedor Smolov (Krasnodar), Artem Dzyuba (Zenit)

Maç Takvimleri

14 Haziran (TSİ: 18.00): Rusya – Suudi Arabistan
29 Haziran (TSİ: 21.00): Rusya – Mısır
25 Haziran (TSİ: 17.00): Uruguay – Rusya

 

Tahmini ilk 11’leri

Kalede –  Igor Akinfeev

Defans (Soldan sağa) – Fedor Kudryashov – Roman Neustadder – Vladimir Granat

Orta Saha – Konstatin Rausch – Aleksandr Golovin – Daler Kuzyaev – Alan Dzagoev –  Fernandes

Forvet – Smolov – Miranchuk

Rusya Milli Takımı Oyun Anlayışı

Rusya  Teknik Direktörü Cherchesov genel olarak takımının 90 dakika boyunca fizik olarak mücadele etmesini istiyor. Bu durumda estetik açıdan onların oyununu oldukça olumsuz olarak etkilemekte. Sahaya 3 – 5 – 2 formasyonunda çıksalar da onları genellikle top rakipteyken 5 – 3 – 2 şeklinde seyrediyoruz.

Genel Değerlendirme

Ev sahibi olsalar da bence guruptan çıkmaları bile onlar için başarı olacaktır. Mısır ile yapacakları maçlar gruptaki kaderlerini belirleyecektir.