2018 Rusya Dünya Kupası İngiltere

2018 Rusya Dünya Kupasına G grubunda yer alacak olan İngiltere takımı grupta Belçika, Tunus ve Panama ile karşı karşıya gelecek. 

2018 Rusya Dünya Kupası İngiltere

Dünya’da izlenmesi ve kalitesi açısından tüm futbol severlere göre izlenmesi en zevkli lig açık ara İngiltere Premier Lig’dir. İngilizler bu potansiyellerini hiç bir zaman milli takımlarına yansıtamadılar. Tarihilerinde kazandıkları tek kupa ise 1966 ta kazanmış oldukları Dünya Kupası. Rusya geldikleri bu kadro ise son yıllarda izlediğimiz İngiliz milli takımına kıyasla oldukça zayıf.

2018 Dünya Kupasına Hazırlık Aşaması

Son Dünya Kupası onlar için tam bir hayal kırıklığı oldu ve sadece bir puan ile evlerinin yolunu tuttular. 2018 Dünya Kupası eleme maçlarında ise İskoçya, Slovenya, Slovenya ve Litvanya gibi takımların arasından çok rahat bir şekilde grup lideri olarak gruplardan çıkmayı başardılar ve Rusya Dünya Kupası biletini ceplerine koydular. Hiçbir hazırlık maçında yenilmediler. Başlarında ise Southgate var.

2018 Rusya Dünya Kupası Kadrosu

Kaleciler : Jack Butland (Stoke City), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley)

Defans: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Gary Cahill (Chelsea), Fabian Delph (Man City), Phil Jones (Man Utd), Harry Maguire (Leicester), Danny Rose (Tottenham), John Stones (Man City), Kieran Trippier (Tottenham), Kyle Walker (Man City), Ashley Young (Man Utd)

Orta Saha: Raheem Sterling (Man City), Dele Alli (Tottenham), Eric Dier (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Man Utd), Ruben Loftus-Cheek (Crystal Palace)

Forvet: Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Man Utd), Jamie Vardy (Leicester), Danny Welbeck (Arsenal)

Maç Takvimleri

18 Haziran (TSİ: 21.00): İngiltere –  Tunus
24 Haziran (TSİ: 15.00): Panama– İngiltere
28 Haziran (TSİ: 17.00): İngiltere – Belçika

Tahmini ilk 11’leri

Kalede – Picford

Defans (Soldan sağa) – Maguire – Cahill – Walker

Orta Saha –  Young–Henderson – Alli – Dier – Trippier

Forvet – Kane – Sterling

İngiltere Milli Takımı Oyun Anlayışı

Menajerleri Gareth Southgate takımını 3 – 5 – 2 formasyonunda sahaya sürüyor fakat hücum ederken özelikle  3 – 2 – 1 – 4 formasyonunda dizliyorlar.

Genel Değerlendirme

Yaş ortalamaları 26 ve turnuvanın en geç takımları arasında ter alıyorlar. İşleri hiçte kolay olmayacak. Zaman zaman onlardan harika performanslar izleyebiliriz. Ancak devamlılık konusunda tüm kafalarda büyük soru işaretleri var.