Joshua – Povetkin Ağır Siklet Boks Şampiyonluk Maçı

İşte Boks Dünyasının merakla beklediği dev maç geldi çattı. Bu yılın en önemli Boks mücadelesi olarak gösterilen Anthony Joshua ve Alexander Povetkin karşılaşması  Wembley Stadyumu’nda  22 Eylül Cumartesi günü  Türkiye Saati ile 23:50’da S Spor ekranlarında canlı olarak yayınlanacak.

Şampiyon Kemeri Korumaya Çalışıyor

Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonu denilince akla gelen ilk isim hiç kuşkusuz ki Anthony Joshua’dır. WBA – WBO – IBf- IBo federasyonlarında Dünya Ağır Siklet  Boks şampiyonluğu kemerleri bu dev boksöre aittir. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Şampiyon Resmi tartıda 111.2 Kg geldi. Rakibine göre tartıda tam 10 Kg daha ağır.  Şampiyona son iki yılda tam iki meydan okuma geldi . Bu meydan okumalar ise Josep Parker ve Klitchko ile karşılaştı. Bu iki boksörde rinkte gereken cevabı Joshua tarafından aldılar. Şampiyon boksör 15 Ekim 1989 tarihinde doğdu ve sırası ile 2011 yılında Dünya Amatör Boks Şampiyonu oldu. 2012 yılında ise Olimpiyat Şampiyonluğu madalyasını kazandı. 2016 yılından beride Dünya Ağır Siklet boks şampiyonu unvanını koruyor. Son karşılaşmasını Pal Hudak ile yaptı ve bu karşılaşmayı da rahat bir biçimde kazandı. Anthony Joshua Nijeryalı bir anne ve İrlanda asıllı bir İngiliz babaya sahip. Sizinle onun hakkında ilginç bir bilgi paylaşmak isterim. Joshua’nın Sparring
( antrenman maçı) partneri bir Türktür. Ayrıca Şampiyon boksörün boyu 1.96 metredir. Kariyerinde profesyonel olarak 20 karşılaşmaya çıktı ve 20 nakavt ile tüm maçlarını kazandı.

Povetkin Sürpriz Peşinde

Rus Boksör Aleksandr Poevetkin ise 2 Eylül 1979 yılında Rusya’da doğdu. 39 yaşındaki boksör  1.88 boyunda ve 100.7 kilogram ağırlığında Rus boksör 1997 yılında Dünya Gençler Şampiyonasını kazanarak profesyonel boksa önemli bir adım attı. Şu ana kadar yapmış olduğu maçlarda 26 galibiyet bunlardan on sekizi nakavt ve 1 mağlubiyet ile boks kariyerini sürdürmektedir. Özel hayatında ise evli olup dört yaşında bir kızı vardır.

Tahmin

Bana göre  Anthony Joshua bu karşılaşmayı 9. rounda kadar uzatmaz bunun için idaa tercigim 8.5 alt seçeneği olacaktır. Bu bahsinde  Jetbahis oranı : 1.59 bence bu oran kaçmaz

Cumartesi günü için hazırladığım futbol analizlerimi gözden geçirmeyi unutma;