F1 İspanya Grand-Prix’i iddaa Tahmini 09.05.2021

Formula 1 İspanya Grandprix’i nefesleri kesecek. Formula 1 Dünya Şampiyonasının 4. ayağı olan İspanya Grandprix’i için sayılı saatler kaldı. Mercedes ve Red Bull mücadelesi son hız devam ediyor.

F1 İspanya Grand-Prix’i Ne Zaman Hangi Kanalda?

Sezonun 4. yarışı olan İspanya Grand Prixx’i yani bilinen adıyla Katalunya yarışı sezonun geri kalanı için bize bir çok bilgi verecek. Bu yarışı kazanan takımlar genellikle sezonu domine ediyor. Tüm F1 meraklıları bu yarışı 9 Mayıs Pazar günü saat 16:00’da S Spor2 ekranlarından, Serhan Acar’ın muhteşem anlatımı ile takip edebilirler.

F1 İspanya Grand-Prix’i Sıralama Turları

Herkesin bildiği gibi, Katalunya Grand- Prix’inde ilk cebi kapmak hayati bir önem taşıyordu. 1.16.741’lik derecesi ile Lewis Hamilton yarışa ilk sırada başladı ve yarış için büyük bir avantaj yakaladı. 1985 doğumlu İngiliz pilot 100. pol pozisyonunu kazanarak tarihi bir rekora imza attı. Efsane F1 pilotları Michael Schumacher’in 68, Ayton Senna’nın ise 65 pol pozisyonu olduğunu düşünürsek. Bu rakamın ne kadar ciddi bir rakam olduğunu anlayabiliriz. İngiliz pilot Formula 1’de tarih yazmaya devam ediyor.

  1. Lewis Hamilton (Mercedes)
  2. Max Verstappen (Red Bull)
  3. Vatteri Botas (Mercedes)
  4. Charles Leclerc (Ferrari)
  5. Carlos Sainz (Ferrari
  6. Daniel Ricciardo (McLaren)
  7. Sergio Perez (Red Bull)
  8. Fernando Alonso (Alpine)
  9. Lance Stroll (Aston Martin)
  10. Pierre Gasly (AlphaTauri)
  11. Sebastian Vettel (Aston Martin)
  12. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)
  13. George Russell (Williams)
  14. Yuki Tsunoda (AlphaTauri)
  15. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo)
  16. Mick Schumacher (Haas)
  17. Nicholas Latifi (Williams)
  18. Nikita Mazepin (Haas)
Hamilton 100. Pole Pozizyonunu Kazandı
Hamilton 100. Pole Pozizyonunu Kazandı

Hamilton 100. Pole Pozizyonunu Kazandı

Bu sezon Red Bull ve Mercedes arasında kıyasıya bir rekabet var. Aslında bu rekabet Mercedes ve Hollandalı pilot Max Verstappen arasında diyebiliriz. Çünkü Red Bull’un Meksikalı pilotu Sergio Perez henüz bu temponun çok altında. Ancak Verstapen’li Red Bull aracı oldukça rekabetçi ve bazı durumlarda Mercedes’ten pist üzerinde daha hızlı durumda. Buda uzun zamandır aradığımız rekabeti bu sezon bizlere sunuyor. Her şeye rağmen İngiliz pilot Lewis Hamilton rekorları alt üst etmeye devam ediyor. Katalunya Grand-Prix’inde 100. pole pozisyonunu kazandı.

F1 ispanya Grand-Prix’i iddaa Tahmini?

Bu yarışa ilk sıradan başlamak çok büyük bir avantaj sağlayacak. Pol’ün ardından çok uzun bir düzlük var. Bottas kalkışta Hamilton’un hava koridorundan faydalanmaya çalışacaktır. Hamilton ilk virajı lider geçerse yarışı kimseye vermez.

İddaa Oranı: Lewis Hamiton kazanır, Oran yok
Jetbahis Oranı: Lewis Hamiton kazanır, 1.67